Daisypath Vacation tickers

perjantai 30. elokuuta 2013

It's all about the pizza

Wäyzää!

*Puss*
Tänään meillä oli kauan odotettu pitsailta, aka. ei olla pariin päivään juteltu melkein mistään muusta, ets:än työntekijöiden sekä muiden tämän alueen vaihtareiden kanssa :) käytiin läpi sääntöjä, saatiin tietää, että meille järjestetään Lontoon-matka marraskuussa ja syötiin masut täyteen!
Oli tosi hauskaa, ja mä kyl viihdyn muitten vaihtareiden kaa hyvin :) jotenki helppoo ku kaikki on avoimii ja samassa tilanteessa - muistuttaa siitä, ettei olla yksin!


Note to self: älä yritä puhua ja hymyillä samaan aikaan.


Skotlantilaista limsaa, jota ei saa tyylii mistään muualta! :) tykkäsin!



Noralla oli synttärit keskiviikkona, joten ETS oli hommanu kakun! :) 

______________________________________________________________
Idag hade vi en efterlängtad pizzakväll tillsammans med ETS och andra utbytesstundenter! Det var en väldigt mysig kväll, och maten var super!

keskiviikko 28. elokuuta 2013

The best of Surprises

Tänään kotiin tullessani hostmum kertoi, että mulle oli tullut kirje. Kipaisin siitä sitten äkkiä keittiöön, nappasin kirjeen mukaani ja menin yläkertaan avaamaan sen. Se oli mun hyvältä ystävältäni Majlta, ja oi että kuinka iloiseksi nuo kirjeet tekivät minut. (niin, ja eihän siinä julisteessakaan oo mitään vikaa (; ) Thanks hun. xx


___________________________________________
Idag kom jag hem till en liten överraskning, då en av mina vänner hade skickat ett brev till mig :) Tack så mycket för de fina orden, Hesburger sockret samt planschen ;) Highly appreciated!

sunnuntai 25. elokuuta 2013

dot dot dot

Has been in Scotland for 1 week
Ei todellakaan tunnu siltä! No, 24 weeks to go! (;

Tänään käytiin taas Edinburghissa, ja oltiin taas vaan Princes streetillä. Juteltiin kyllä, että ensi viikolla käytäisiin rantaa katselemassa ja näin, ettei vaan koko ajan käydä shoppailemassa :D lompakko ei kestä semmosta!
Oon tosi ylpee kyllä ittestäni shoppailun suhteen - täällähän haluaisi ostaa tyylii kaiken, mutta ratkesin vasta pariin ostokseen Primarkissa. Kaksi paitaa ja kolme paria sukkia, only for 18 pounds! 
Söimme tyttöjen kanssa myös eräässä pubissa fish & chipsejä, ja illemmalla kävin vielä Noran kanssa Starbucksissa. Jännää miten oon tiennyt noista tytöistä vasta about viikon, ja Louisen tapasin vasta tokaa kertaa, mutta tuntuu jo siltä kun oltaisiin tunnettu vuosia! Tällästä se on kun on vaihtari - kun tapaa ihmisiä jotka on samassa tilanteessa, niin on helppo samaistua! 

Louise & Nora :)


Nora & Sara :)


Turistikauppa :D

Kuka muistaa missä leffassa/leffoissa tuo nimi on? (;

fish n' chips!



Vaihdettiin Noran kanssa nimet Starbucksissa Little Mixistä tuttuihin Jaden ja Jesyn nimiin :P Myyjä kirjoitti vaan "mun" nimen väärin. Taas. 


Oh yes, indeed.

Näillä mennään! Muuten, postaustoiveita ja -ehdotuksia kommentteihin! On mulla itelläkin pari ideaa, mutta olis kiva kuulla teidänkin ajatuksia :D haluutteko jotain suomi-skotlanti vertailua tai jotain vastaavaa? Ihan vaan ettei aina tule näitä "Niin, olimme TAAAAAS Edinburghissa..." -postauksia (;

____________________________________________
Dagen spenderades i Edinbrugh med de bästa Louise, Nora & Sara :) Älskar verkligen denna stad!

perjantai 23. elokuuta 2013

Every stranger is a new friend

HELLUREEI!

Tänään mulla on ollut tosi kiva päivä :) Eilenkin oli ihan kivaa, mutta ensimmäisen kunnollisen koulupäivän jälkeen väsytti niin paljon, ettei sanotuksi saa. Tänään kaikki tuntuikin jo paljon normaalimalta ja asiat sujuivat.
Eilinen oli kyllä semmoista rumbaa, ettei mitään rajaa. Mentiin koululle puol yhdeksäksi, jonka jälkeen meidät jaettiin tupiin, ja mä kuulun Hoy-tupaan. Tämän jälkeen saatiin ostaa meidän krakat ja Mr. Giblin näytti meille koulua - hänen suustaan kuului myös lause "Every stranger is a new friend." Tuo lause nauratti kyllä silloin, eihän jokainen tuntematon ihminen ole uusi ystävä, mutta samalla se osu suoraan naulan kantaan! Kaikki täällä tapaamani ihmiset ovat tätä ennen ollut täysin tuntemattomia, ja nyt minulla on jopa kotoisa olo täällä mun Skottlanti-kodissa. 
Tämän jälkeen olikin tunteja. Mun lukujärjestys muuttui keskiviikosta jonkin verran, koska musiikki tunnit oli täynnä :( nyt mulla on siis enkkua, hissaa, taidetta ja köksää. Muuten kaikki on mennyt hyvin, paitsi a) Hissan tunnit 42 hengen ryhmässä on täysi katastrofi (tosin ne pienentää nyt sitä ryhmää onneksi) ja b) Ruoan tekeminen englanniksi on vaikeeta!

Meillä on myös muutaman kerran viikossa semmoinen asia kuin private studies. Sen aikana istutaan joko ruokalassa, kirjastossa tai sixth gradien loungessa (1) ja tehään läksyjä ja projekteja - ja ellei niitä ole, niin saa vaan istua ja jutella kavereitten kanssa. Mulla on ollut pari tämmöistä tuntia eilen, ja tänään yks, jonka aikana oon päässyt juttelemaan vähän paikallisten oppilaiden kanssa :) tosi mukavia tyyppejä kyllä, ja auttavat parhaansa mukaan! 
(1) vanhempien oppilaiden oma oleskelutila/ruokailutila - aye! 

Kaiken lisäksi meillä loppuu koulu perjantaisin aina 12.25!! Joten tänään lähdettiin Noran kanssa Edinburghiin käymään :) meidän oli tarkoitus lähtee isommallakin porukalla, mutta bussit täytty nopeesti ja loppujen lopuksi kaikki lähdettiinkin pienissä ryhmissä. Käytiin Princes streetin kauppoja läpi, istuttiin Starbucksissa ja hankittiin Bootsin kanta-asiakaskortti (3 isoa Aussie-shampoo/hoitoaine pulloa 10 punnalla! Like seriously!)





Sarna.. well, almost!









Ajattelin joku päivä kuvata PPP-videon (Perus Päivä Penicuikissa), mutta voi olla, että ootan pari viikkoa. Olisi kiva tehdä se kun oon saanut kaikki koulupukuun kuuluvat osat - vanhimmille oppilaille jaetaan nimittäin vielä bleiserit, mutta me vaihto-oppilaat ei olla saatu niitä vielä :/ Mutta kattellaan!

Cheers!

keskiviikko 21. elokuuta 2013

The uniform makes for brotherhood, since when universally adopted it covers up all differences of class and country.





Tänään olin meidän ensimmäinen koulupäivä. Me valmistauduttiin hankkimalla schooluniformit jo eilen ja kaikki, mutta tänään selvisikin, että meillä alkaa koulu vasta huomenna. Tänään käytiin vaan valitsemassa aineet jne. Huomenna saadaan lopulliset lukujärjestykset, mut mä valitsin joka tapauksessa historiaa, enkkua, musiikkia ja se viimeinen oli mahdollisesti kuvista. Not sure though :P
Mulla on siis todella rennot 5 kuukautta tulossa, mikä on todella ihanaa!
Huomenna saadaan myös ostaa meidän koulukrakat koulusta, joka maksaa 8 puntaa ja saadaan kokeilla, että minkä kokoiset bleiserit tarvitaan. Me tullaan nimittäin käymään korkeimmalla luokalla, eli sixth grade, joka tarkoittaa sitä, että saadaan erilaiset krakat ja ollaan ainoot joilla on bleiserit - tämä saa siis nuoremmat oppilaat arvostamaan meitä enemmän (;

Tuon puolituntisen koulupäivän jälkeen lähdimmekin pariksi tunniksi Loanheadiin (ehkä, emmä oikeesti tiiä missä se oli. arvelen vaan:D) Noran ja Saran kanssa, ja käytiin mm. Carphone Warehousessa, Nextissa ja UK Bargain. Viimeisestä mainituista löysin pingviini käsimatkatavaralaukun! #dead
Ja ei, en ostanut sitä. Mutta teki kyllä mieli NÄÄÄÄÄIN paljon!



Sara, minä ja Nora :)



Toka ovi vasemmalta on meidän ovi, ja ikkuna oven yläpuolella on mun ikkuna :)


________________________________________________________
Idag var det egentligen första skoldagen, men vi behövde bara vara där i en halv timme och välja vilka ämnen vi tänker läsa. Jag valde musik, historia, engelska och konst :) så det ska bli kul! Imorgon ska vi igen till skolan till 8.30, och då får vi våra läseordningar, får köpa skolslipsarna och får andra viktiga papper! Jag hoppas att vi alla utbyteselever blir accepterade in i skolan och får vänner, är lite rädd för hur det ska gå! :/ Men hoppas på det bästa :)