Daisypath Vacation tickers

lauantai 29. kesäkuuta 2013

More of Sweden

Tsäy!

Ollaan edelleenkin Ruotsissa, mutta ollaan tässä vaiheessa siirrytty muutamaksi päiväksi mun kummien ja serkkujen luo. Oon täällä keskiviikkoon saakka, jolloin lähden taas illalla mummolaan, ja perjantaina lähdetään sitten takas Suomeen. Ennen sitä tehdään tosin vielä tonnittain hauskoja asioita, ja keskiviikkona meen vihdoinkin katsomaan Ulrik Muntheria livenä! Can't wait!

Tulimme tänne perjantaina iltapäivällä ja ollaan mm. luettu, pelattu, hypitty trampoliinilla, meikattu, syöty, naurettu, ajettu mopolla jne. Hauskaa on ollut! :) I love Sweden.






tiistai 25. kesäkuuta 2013

My Exchange Story

Ajattelin tähän väliin tehdä tämmöisen vaihtariaiheisen postauksen, kun niitä en pahemmin ole tähän mennessä rustaillut. Lähtöön on tällä hetkellä 53 päivää jäljellä, ja tällä hetkellä yritän vaan nauttia hetkestä. Pakkaamiset ja tuliaiset hoidan vasta muutaman viikon päästä, joten nyt on rauhallista :) Ja hei, jos kenelläkään on mitään kysymyksiä vaihtoon liittyen tai myöhemmin Skotlantiin liittyen, niin saa ihan milloin vaan kysyä. Vastailen parhaani mukaan ja mielelläni! (:
Mutta nyt, let's go!

                 Eli, miksi mä lähden vaihtoon? No, mulle se ei varsinaisesti ollut mikään unelma jota olisin kantanut mukanani n. 8 vuotta, vaan se oli vähän enemmän extempore. Olin mä mietiskellyt sitä jo seiskalla, mutta en koskaan tosissani. Se oli semmosta "ois kyl siistii.. mutjoo, missä on ruokaa?" tyyppistä toimintaa. Mutta ysillä yhteishaussa hain kahteen lukioon (tai no viiteen, mutta olin vaan kiinnostunut kahdesta ensimmäisestä ja tiesin, että pääsisin jompaan kumpaan). Ensimmäinen vaihtoehto oli Kallion lukio ja toinen sitten Lärkan. Mä oon nimittäin vähän semmonen tyyppi, että mun pitää aina haastaa itseni kaikenmaailman asioihin, esimerkiksi. seiskalla valitsin yläasteen jossa en tuntenut ketään, tutun ja turvallisen vaihtoehdon sijasta. Oli se alussa pelottavaa, mutta hyvin meni!
Kallion lukio oli siis semmonen haaste mulle, jotain aivan erilaista. Ajattelin, että siellä mun pitäisi todellakin pistää itseni likoon, enkä myöskään tuntisi ketään. Lärkan taas olisi lähellä kotia, ja turvallinen valinta - siellä olisi kavereita ala-asteelta, yläasteelta ja varmasti muita mukavia ihmisiä. Keväällä 2012 oli kuitenkin tosi paljon aikaa miettiä näitä asioita, ja totesin itsekseni, että jos mä en pääse Kallioon, vaan joudun Lärkaniin, niin mun pitää keksii jotain muuta, jotta voin haastaa itseäni. Silloin keksin tämän maagisen vaihto-oppilasuuden. Mietin, että mitä ettei! Se on kokemus josta saa tosi paljon, ja josta opin tosi paljon uusia asioita itsestäni ja muista. Silloin siis päätin, että mun tulevaisuus on joko Kallion lukio tai Gymnasiet Lärkan + vaihto-oppilaisuus.

mä oon mustapunapilkkuinen (;
                                                                                                                                                                       

                                                            Ja niin kevät siinä vierähti aika nopeasti. En kuitenkaan maininnut kenellekään asiasta mitään, pidin vain omana ajatuksenani. Ysiluokan sain sitten päätökseen, ja sitten oli se parin viikon piina, kun yhteishaun tuloksia odoteltiin. Huomasin, miten mä koko ajan vaan toivoin ja toivoin, etten pääse Kallioon, kun vaihto-oppilaisuus kuului Lärkaniin. Toki olisin varmasti voinut lähteä vaihtoon, vaikka olisinkin päässyt Kallioon, mutta mulla on vähän se systeemi, että jos kerran päätän jotain, niin en mielelläni muuta suunnitelmiani :D
Ne viikot vierähtivät kuitenkin siinä suhteellisen nopeasti, ja tässä ei nyt ole mitään plot twistia - mä pääsin Lärkaniin, joka siis tarkoitti vaihtovuotta! Nyt olikin vaan porukoitten ylitsepuhuminen jäljellä.

Lähdettiin siitä sitten kesäkuun puolessa välissä kohti Lontoota, sillä halusin käydä Harry Potter studio tourissa (take me back!). Siellä otin asian puheeksi iskän kanssa, ja hän oli tosi positiivinen asian suhteen! Hänen mielestään oli hyvä, että lähden maailmalle ja nään muutakin kuin Suomea. Ainoa mikä aiheutti hieman huolia, oli rahoitus, mutta sekin järjestyi sitten :) Äidin kanssa puhuin kotiin tullessani, ja hänen reaktionsa oli vähän erilainen - "EIKÄ!", oli ensimmäinen sana. Selitin kuitenkin asiaa hänelle ja loppujen lopuksi hänkin antoi periksi. Sitä paitsi päädyin tähän aikaan myös siihen, että lähden vaan puoleksi vuodeksi matkaan, joka myös auttoi äitiä jonkin verran.

Elokuussa oli sitten haastattelun aika ja sain tietää hyväksymisestä jo tyyliin seuraavana päivänä. Olin siis valinnut Iso-Britannian, joka oli minulle aika helppo valinta. Brittien saaret ovat aina viehättäneet mua, kuuntelen paljoa musiikkia, joka on sieltä peräisin ja sen lisäksi haluan oppia englannin kielen moitteettomasti. Uskon ja toivon, että tulen viihtymään siellä nääääääääin hyvin! Tai oikeastaan, mä tulen viihtymään niin hyvin. Tulen viihtymään, sen vannon kautta kiven ja kannon. Ei siitä tule helppoa, mutta mä aion nauttia jokaisesta hetkestä ja oppia virheistä - ja ah, siitä tulee upeeta!

Lähtöön on siis 53 päivää. Noin yksi ja puoli kuukautta. Jännittää, mutta olen myös innoissani. Jos sinä, juuri sinä, mietit vaihtoon lähtemistä ja vähänkin kutkuttaisi, niin lähde! Jos sulla on mahdollisuus, niin tee se. Mä en oo itekään päässyt lähtemään vielä, mutta vaan se, että mä otin tän mahdollisuuden ja oon elänyt tämän kanssa nyt päälle vuoden, tekee mut ylpeäksi. Mä oon katunut, jännittänyt, pelännyt, ollut innoissani ja iloinen - tuntenut kaikenlaisia tunteita jo nyt - mut oon kuitenkin kestänyt tähän asti. Mä oon niin iloinen, että saan tehdä tämmöisen asian. Yolo, vai miten se meni ;) Huono sanonta, mutta hyvä sanoma, jos sitä käyttää oikein. Vaihtoon lähteminen on avartava kokemus ja mä oon ylpeä siitä, että voin kutsua itseäni vaihto-oppilaaksi. #GettingEmotionalHereGiveMeFood

Ps. Ja tänään Passenger on telkkarissa täällä Ruotsissa, koska hän on Tukholmassa Allsång på Skansenissa. En itse nyt päässyt paikalle, mutta oonpa ainakin hänen kanssaan samassa maassa. Häähää. 

perjantai 21. kesäkuuta 2013

JUHANNUS 2013!

Kaiken järjen mukaan mun pitäisi viettää juhannusta Suomessa, kun olen kerran lähdössä pois syksyllä. Näin ei kuitenkaan asia ole, vaan olen viettänyt tämän juhannuksen Ruotsissa :) Truth to be told, mä pidän ruotsalaisesta juhannuksesta enemmän - kukkia, tanssia ja hyvää ruokaa. Kyllähän se Suomessakin voi olla niin, mutta tuntuu usein, että se menee vaan ryyppäämiseen koko juttu. Alkoholi on niinkuin pääasia, ja yhdessäolo vasta toisarvonen asia. Nyt istutaan tosin pihalla, pienen kokon kera ja grillattujen makkaroiden seurassa, joten saatiin me vähän suomalaisuuttakin sekotettua tähän päivään! Toivottavasti teilläkin on ollut hauskaa :)

Serkkuja! Tyttö on myös mun kummityttö (:
Liam oli ostanut Best Friends-korun itselleen ja minulle! :3 Naw! Here's a future heartbreaker everybody! (;

Mun kummit (:

 

torstai 20. kesäkuuta 2013

It's too cold outside, for angels to fly



Ajattelin vielä mainostaa mun The A-Team coveria (Ed Sheeranin biisi alkuperäsesti), joka on parin kuukauden takaa. Mä siis rakastan laulamista yli kaiken :) ja sen takia oon ajatellut päästä tekemään sitä niin paljon kun mahdollista Skotlannissakin.

Stockholm i mitt hjärta, låt mig besjunga det nu.

Nyt viimeset päivät kuvissa - huh, pitkä postaus tulossa siis!

DAY I

Aamulla lähdettiin Starbucksin kautta lentokoneeseen, joka nousi ilmaan yhdentoista jälkeen tiistaina. Oltiin siis yhdeltätoista Arlandan lentokentällä Ruotsissa - time travelling is exciting! 

 Sen jälkeen lähdettiin junalla kohti hotellia, joka sijaitsi Älvsjössä, noin 10min junamatkan päästä Tukholman keskustasta. Oli myös todella edullinen hotelli, mutta kuitenkin siisti ja viihtyisä ja hotelliaamiainenkin kuului hintaan. Pari yötä oltiin siellä, ja hinta oli jotain 1000 kruunun kieppeillä, eli not bad at all! (http://connecthotels.se - jos joku etsii edullista hotellia)


Sitten olikin jo hyvä aika päästä syömään! Ei tästä voi paljoa muuta sanoa, ruoka on aina hyvää.

 Ilta vietettiin keskustassa, tai pikemminkin mun suosikkikadulla - Drottninggatan. Siellä on niin paljon kaikkea ja ää! Käytiin mm. Topshopissa, niinkuin viime postauksessa vihjailinkin. Sain pari vaatettakin hankittua, yay :) toi tulee olee niin vaarallinen kauppa Skotlannissa ollessa, ei ole ollenkaan hyvä, että asun noin 10 km Topshopista. Ei ollenkaan hyvä mun lompakolle.

 Illan päätteeksi käytiin vielä syömässä, ja esittelin kameralle vielä mun extra ostosta - nimittäin Taylor Swiftin hajuveden, Wonderstruck Enchanted. Tosi raikkaan tuoksunen! Jotenkin vaan Taylor Swiftin hajuvesi ja mun yleiskuva ei näytä oikein sopivan yhteen, näyttää vähän koomiselta :D

DAY II

Keskiviikko aloitettiin Abba-museon merkeissä. Suosittelen NÄÄÄÄÄÄÄÄIN paljon, jos edes jollain tasolla pitää niistä ja pitää heitä kiinnostavina ja hyvinä. Siellä sai itse laulaa studiossa jos halusi, miksata, tehdä Abba-quiz, tanssia musiikkivideolla ja myös esiintyä "heidän" kanssa muiden edessä, jos halusi. Ja tottakai mä tein noi kaikki :D Mun lauluääni ei kylläkään videossa ole parhaimmillaan, se oli niin extempore ja kaikki :D (seliseli..)















Tämän jälkeen käveltiin tien yli toiselle puolelle ja käytiin Skansenissa katsomassa eläimiä, ja ostamassa mulle Pingviini pehmolelu! Totuus on, että pingviini on mun lempieläin. Hashtag I'm cool.





Päivä päätettiin Gröna Lundilla, mutta se reissu oli ehkä hieman epäonnistunut, koska 30 Seconds to Mars oli siellä esiintymässä, meidän tietämättämme. Sen takia muutama laite oli suljettu ja niin edelleen, joten se harmitti ihan pienesti. Ei kuitenkaan paljoa, oli meillä kuitenkin hauskaa!

Tänään käytiin vielä kaupungilla ja ostin kaksi Taylor Swiftin levyä (future swiftie here, hello!) ja sitten ostettiin vielä serkuille pienet lahjat :) Sitten matkustettiin mummolaan ja nyt istutaan täällä. Kiva tavata sukua taas! Ja Tukholman reissu oli aivan ihana. Mä rakastan Tulkholmaa, aiai!


 Joten hyvää juhannusta ihmiset! Pitäkää hauskaa :) Ja vaihtoon on alle kaksi kuukautta jäljellä, pelottavaa!