Daisypath Vacation tickers

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

I'm as free as my hair




Heello!

Bloggailempa tällä hetkellä työpaikaltani - tosin työajan ulkopuolella. Viimeinen työputki alkoi eilen ja olen siis jälleen kerran leirikeskuksessa keittiöapulaisena. Nyt täällä on ripari käynnissä, ja ensi viikolla on vuorossa parin päivän lastenleiri - ja sitten työnteko vihdoinkin loppuu!
Joudun nyt siis nukkumaan täällä pari yötä, koska iskä ei pääse kuskaamaan. Mutta ei se mitään, saampa kuunnella pikkusten juoruilua ja nauttia luonnon rauhasta. #poetic

Mutta niin kuin kuvista ehkä voikin päätellä, niin kävin vihdoinkin maanantaina kampaajalla! :) En ollut käynyt melkeen vuoteen, joten ajattelin, että nyt on aika. Ei olisi huvittanut myöskään alkaa etsiä mitään sopivaa kampaajaa heti kättelyssä Penicuikista, joten parempi oli saada se kuitattua listalta jo täällä Suomen turvallisten rajojen sisäpuolella! Ja olen todella tyytyväinen :) tummempaa päälaella, ja vaaleentuu latvoja myöten, antaen hiuksille eloisuutta. Me likey! 

______________________________________________________________________

Håret fixat inför utbyteshalvåret, check! Nu gäller det bara att överleva de sista ca. 1,5 veckorna på jobbet, och sedan är jag friii!

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Just make the best out of today




Hei!

Aloitin tämän postauksen linkkaamalla videon jonka kuvasin eilen ennenkuin lähdimme Jyväskylää kohti ja serkuille yöksi. Oon vähän awkward ja vihasen näkönen, ja laulan vähän varovasti koska olin parvekkeella - mutta joka tapauksessa, se on mun tekemä laulu serkulle joka tänään pääsi ripille. 
Onnea Janina, ja siunausta! (;

Tänään siis oli tämä iso päivä, kun pienestä lapsesta tuli iso aikuinen. Tai jotain vastaavaa. Päivä alkoi joskus seitsemän nurkilla aamiaisella ja valmistautumisella. 
Nimimerkillä: sain-iPhone-vitosen-perjantaina-ja-egokuvailen-nyt-24/7
Kirkossa meni kaikki hyvin ja oltiin tosi liikuttuneita tuon keskimmäisen tytön puolesta, joka sitten kirkon pihalla sai ruusuja enemmän kuin mitä laki sallii!

 Sen jälkeen lähdimmekin syömään ruokaa ja kakkua, ja minäkin esiinnyin. Kävin myös ottamassa Janinan mahdollisia kiitoskorttikuvia, joista tuli upeita! :)
Tuo viereinen on mun oma henkilökohtainen suosikki. Oon jotenkin tosi ylpeä siitä, että olen kuvannut sen!
Tulevaisuuden Mona Lisan suosion saavuttava kuva tässä. #ihailkaa 

Oli tosi kiva myös käydä Jyväskylässä päin taas pitkästä aikaa, ja näin TASAN 3 VIIKKOA ennen lähtöä. Crazy! Kohta pitäisi varmaan oikeesti alkaa valmistautuu henkisesti lähtöön :D huhhuh!


ps. Janina & Julia, ootte kivoja ;) yay.















maanantai 22. heinäkuuta 2013

And just the thought of your lips makes me crazy, makes me crazy



Ehkä joku muistaa, että kirjoitin pari viikkoa sitten postauksen keikasta jolla olin ollut (tämä postaus) ja tänään tältä kyseiseltä artistilta julkaistiin uusi musiikkivideo. Olen edelleenkin sitä mieltä, että Ulrik ansaitsee enemmän huomiota, joten sen takia linkkaan tämän tänne :) Jos sinulla on noin 3 minuuttia lukkoaikaa - katso! Ken tietää, voit ehkä rakastua tähän biisiin!

Nya musikvideon av den briljanta Ulrik Munther! Jag tror det är det enda jag behöver säga på svenska ;)

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

I am sailing, stormy waters, To be near you, to be free.

Kello oli noin 06.45. Päivämäärä 21. heinäkuuta 2013. Ulkona oli aivan järjettömän kylmä.

Klockan var ca. 06.45. Datumet 21 juli 2013. Dessutom, var det iskallt ute. 

Otimme iskän kanssa lautan kohti Tallinnaa. Laiva oli täynnä ja ruoan saamiseen meni pieni ikuisuus, mutta laivalla olo on kuitenkin aina hienoa!

Vi tog färjan över till Tallinn. Båten var proppfull och det tog ungefär en evighet att få mat att äta - men man ska inte gnälla - BÅTAR <3

Ja sitten kävelimme vanhaa kaupunkia ympäri, ja ympäri, ja ympäri..

Dagen tillbringades genom att gå runt gamla stan flera gånger. 

Lounasta söimme ravintolassa jolla oli keski-aika teema. Keski-aikasta musiikkia, meidän ruoissa oli lihaa, linssejä, lanttua jne, ja sisätiloissa oli pimeetä, kynttilöitä ja vahvoja tuoksuja. Tykkäsin!

Vi åt lunch i en restaurang med medeltidstema. Helt sjuukt coolt! 

 ....ja päivän päätteeksi lähdimmekin sitten kotiin päin!

....och så åkte vi hem!

Ostin nämä kengät hintaan 15€! Ajattelin käyttää ensi sunnuntaina kun serkku pääsee ripille :)

Köpte dessa skor för 15€! 

Vaihto-oppilaana ajattelin kirjoittaa päiväkirjaa, ja mielestäni tää oli kiva!

Ska använda den där som dagbok i Skottland :)

~

Että semmonen sunnuntai täällä! Millainen siellä?

Sådan söndag här! Hurdan var din?

torstai 18. heinäkuuta 2013

Friends are the bacon bits in the salad bowl of life

Hei kaikki! Mites teillä menee?
Mulla menee hyvin. Niinkuin eilen vihjailinkin - tänään on tasan kuukausi lähtöön. Ihan sairasta! :D Sen kunniaksi ostin ensimmäisen tuliaisen tänään, nimittäin hostäidille ja -isälle. Laitan kuvaa siitä ja muista tuliaisista ostettuani kaikki! :)
Asiasta toiseen, tänään töitten jälkeen tapasin nimittäin vihdoinkin Maj:ta, jota en ole nähnyt vuoteen! Hän muutti nimittäin perheensä kanssa Espanjaan viime kesänä. Oli tosi kiva nähdä taas ja jutskailla - ihana tyttö! 
ja kaiken kukkuraksi huomenna on viimeinen työpäivä ennen viikonloppua! Viikonloppu häämöttää ja kaikki suunnitelmat. Yesyes, bring it on!

__________________________________
Idag är det prick en månad tills jag åker! Helt galet, men kul!
Efter jobbet firade jag "1 månad till Skottland"-faktumet tillsammans med min kompis Maj, som jag inte träffat på ett år. Hon flyttade nämligen till Spanien förra året med sin familj, och jag har saknar henne. Oh, vad jag har saknat!
Och dessutom är det fredag imorgon. Vad skulle kunna vara bättre? Hoppas ni har det bra med!


keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

I want to travel the world, and I want to marry a boy



Hei taas näin pitkästä aikaa! Viime postauksen jälkeen ei vaihtaririntamalla ole tapahtunut paljoa - sain vaan vastauksen aluevalvojaltani sähköpostilla :) hän vaikuttaa tosi positiiviselta tyypiltä, ja hän hakee minut todennäköisesti miehensä kanssa lentokentältä elokuussa. Toivottavasti tullaan toimeen hyvin! Looking forward to it! 
Näin muuten olen vaan nauttinut kesästä. Viikonloppu vietettiin mummilassa iskän kanssa, ja maanantaina alotin mun toisen työputken. Oon nyt kaksi viikkoa töissä Prismassa, ja sen jälkeen meen vielä parille leirille keittiöapulaiseksi - ja sen jälkeen onkin vaan yksi viikko lähtöön! ÄÄÄ!

Ja huomenna on enää 1 kuukausi, tasan 1 kuukausi lähtöön. Kävin läpi facebookiani pari viikkoa sitten, ja huomasin, että päivämäärä kun ilmoitin kavereille, että lähden vaihtoon, oli 21. elokuuta 2012. Silloin oli vielä vuosi lähtöön. Tänä vuonna, 21. elokuuta 2013, mä meen ensimmäistä kertaa kouluun Skotlannissa. Kaikki on mennyt niin oudon nopeasti! But still, I can't wait! :) 


32 DAYS!


-------------------------------------------------------
Jag tänkte från och med idag även skriva lite på svenska, för att det ändå är mitt andra modersmål. :) Min stödperson i Skottland skickade mig alltså epost, och hon verkar väldigt trevlig! Längtar verkligen till Skottland!
Just nu jobbar jag och dagarna bara flyger förbi - imorgon är det bara 1 månad kvar tills jag åker. WHAT! Kan inte tro det! #inshock

torstai 11. heinäkuuta 2013

Nightmare before Exchange

Tätä näköjään parin päivän yksinolo teettää. Näin viime yönä vähän painajaismaista unta - se ei varsinaisesti ollut painajainen, mutta ei kovin miellyttävä myöskään. Lähdin Skotlantiin jostain ihme syystä pari viikkoa etukäteen ja menin tulevaan kouluuni nukkumaan, koska se oli näköjään myös hotelli. Lukukausikin oli jo alkanut ja yritin mennä tunneille mukaan, mutta muutama mun lukiokavereista olivat siellä (why) ja sanoivat kaikille muille, ettei niitten kannata puhua mulle (what). Jäin sitten yksin ja kaiken lisäksi mun lempiartisteja oli siellä, ja he halusivat jostain ihme syystä tappaa mut, joka oli hieman surullista. Jotain häikkää oli myös hostperheeseen liittyen, mutta en enää muista mitä se oli.

Voi hyvänen aika :D kai se on joku sisäinen jännitys ja pieni pelko siitä, että mitä jos ei asiat siellä sitten järjestykään. No, positiivinen asia tässä unessa on se, että noin huonosti ei oikeasti voi mennä! Taidan kuitenkin koputtaa puuta ihan varmuuden vuoksi, enhän halua ottaa mitään chäänssejä,
Ja tänään oon vihdoinkin päättänyt lähettää pienen tervehdyksen aluevalvojalle sekä koululle, koska kyllä, olen ollut niin aikaansaamaton, etten vieläkään ole saanut sitä tehtyä. Nolottaa. Varsinkin koululle olisi varmasti kannattanut laittaa kiitokset samantien niinkuin Explorius kehotti, nyt ne on varmaan jo lomalla. No, saavat opettajat lukea kun tulevat takaisin lomilta sitten :)

Ja näin asiasta toiseen, sunnuntaina kävin Maryn kanssa Korkeasaaressa! Oli todella extempore reissu, mut kun kerran päästiin lastenlipulla vielä menemään, niin why not :) Kamera ei ollut mukana, mutta kännykkä oli aika yhteistyönhaluinen. Oli kuitenkin mukava reissu! Ainoo mikä pisti silmään oli kahden apinasortin yhteinen ulkohäkki, se oli nimittäin aika pieni. En tosin tiedä apinoista mitään, joten toivotaan, että niillä on tarpeeksi tilaa!

ps. jätän teidät kuvilla & ääää, vaan 1 kuukausi ja 1 viikko jäljellä lähtöön! ohmigod. And also, if you don't know Finnish, but want to read my text, you can translate all of this with help from google translate, which is located at the bottom of this page. It obviously doesn't translate it perfectly, but better than nothing! :)




torstai 4. heinäkuuta 2013

Sommarkväll i Gävle says Hello, I thought you ought to know

BÄÄÄÄM!

Terkkuja tytöltä joka on just viettänyt parhaat kaksi viikkoa Ruotsia, joka kruunattiin Ulrik Muntherin konsertilla ja nimmarilla. #fangirl. Huomenna lähtee lento Arlandasta Helsinki-Vantaalle, ja viikonlopuksi on suunnitelmia parin kaverin kanssa. 

Mutta asiaan! Eilen oli siis aivan ihana päivä. Lähdin kummien ja serkkujen luota kohti Gävleä vähän ennen kolmea. Ennen sitä pidettiin kuitenkin pienet kuvaukset pihalla.

Tulin sitten paikanpäälle ja huomasin ensimmäisen rivin olevan melkein täynnä, enkä viittinyt mennä sinne seisomaan yksinäni, kun kaikki muut siellä istuivat yhdessä :D lähdin sitten kiertelemään kauppoja ja kävin kaunistamassa itseäni naistenhuoneessa - fun fact tähän väliin, Gävlen Galleri Nian:in vessoihin käy 10kr, 2 kertaa 5kr, 10 kertaa 1kr tai 1€. Se oli hienoa se!
Viiden maissa menin sitten lavan luo, koska lämppäriohjelmat alkoivat silloin. Pääsin suurinpiirtein kolmannelle riville, ja edessä oli aika lyhyitä tyttöjä, joten näkymä oli hyvä :) 
Lämppäriohjelmissa oli pari muotinäytöstä, nuoria lahjakkuuksia laulamassa paikallisesta musiikkiopistosta, sekä tanssinäytteitä paikalliselta tanssikoululta. Ne kolme tuntia ennen keikkaa menivät siis nopeasti ja mukavasti, ja seitsemän aikaan myös mun serkut ja kummit löysivät vihdoinkin perille, joten mäkin sain juttelukavereita, jee! :)

Ja sitten Ulrikin keikka alkoikin! Ellet ole hänestä kuullut, joka on hyvin mahdollista jos olet suomalainen, niin hän on 19-vuotias ruotsalainen singer-songwriter. Voisin suositella melkeinpä kaikkia hänen kappaleitaan, mutta laitanpa tähän randomina neljä biisiä; ensimmäinen , toinen , kolmas ja neljäs . Hän ansaitsee todellakin enemmän julkisuutta, koska hän on niin hyvä! Ja livenä varsinkin - wau mikä energia! Sen huomas, että sillä oli hauskaa, kuten myös hänen bändillään ja hän otti yleisön todella hyvin huomioon. Ja onhan hän sen verran hyvännäköinen, ettei sitä ole ikävä katsoakaan ;) #honestyhour. 
Kuviin en tosin panostanut hirveästi, räpytin välillä muutaman ja jatkoin sitten taas keikasta nauttimista, mutta taisin mä muutaman ihan suhteellisen hyvän otoksen saada! :)

                                                                                                                                                                                 
                                                           Se oli hieno keikka. Oikeasti, parhaimmistoa. Ihana fiilis, hyvä ilma ja parasta musiikkia. Ei voi valittaa, tack Ulrik! (:
Tämän jälkeen oli sitten vielä nimmarinjako, joka oli hauska lisä. Mentiin sitten jonoon, ja noin puolen tunnin odotuksen jälkeen oli meidän vuoro. Hän oli todella mukava ja rennon oloinen, ja keikan aikana välispiikkien aikana kävi myös ilmi, että hauska. Jotkut ihmiset sanoo aina, että on parempi olla tapaamatta ihmisiä joita ns. ihailee, koska siinä tilanteessa voi pettyä. No, mä oon kyllä elämäni aikana pettynyt tommosissa tilanteissa, mutta en nyt. Tämä oli oikeasti maanläheisen ja mukavan oloinen, joten se teki mut iloiseksi :)

"Ha det så gött!" - Ulrik

Useimmiten mä myös alan ujostelemaan näissä tilanteissa, enkä sano mitään, mutta tällä kertaa päätin, että nyt hiiteen semmoiset ja avaa suusi! Joten sanoin hei, kehuin keikkaa ja hänen kiitettyään ja sanottuaan, että "pidä hauskaa/huolta itsestäsi" (vähän vaikea kääntää), niin sanoin "samoin!", hymyilin ja menin. Ja nyt oon ylpee ittestäni, että sanoin jotain, turha ujostella tommosia :)

Jos jotakuta kiinnostaa katsoa video eilisestä, niin klikatkaa tästä, siinä on joku ihana fani eilen kuvannut ja laittanut youtuben :) siinä on pari biisiä, 8:45 & Life. 

Toivottavasti teilläkin menee hyvin! :)