Daisypath Vacation tickers

perjantai 27. syyskuuta 2013

A perfect friday

Tänään mulla oli calorieday! Mä en haluu kauheesti mitään vaihtarikiloja nimittäin, niin yritän oikeesti syödä niin terveellisesti kuin mahdollista :D paitsi kerran viikossa annan itteni syödä mitä tahansa.
Tällä viikolla se oli tänään, ja tarkoitti nutellaa leivän päällä aamulla ja lounaalla, ja kauheesti kaikkea hyvää piknikillä jonka järjestettiin tyttöjen kanssa. Päätettiin, että se on nyt tai ei koskaan, sillä ilmat alkaa viilenemään kovaa tahtia.
Mulla oli oikeesti tosi kivaa :) Mä oon kyllä tykännyt olla täällä nää 6 viikkoa, mutta nyt mä alan oikeesti sopeutuu tänne ja oikeesti rakastamaan tätä. Ja suureksi osaksi tämä on just näitten tyttöjen ansiota. x
Chloe!

Chanti, Nora &  Sara




Flor!








Someone was taking selfie's with my phone 


Sara, Lucja & Chanti <3

KEVIN!


torstai 26. syyskuuta 2013

My other family


        one month + one week + one day equals 40 days
Equals 22% of 176.
Hyi, tää menee niin nopeesti!!

Tänään oli kuitenkin taas todella mukava päivä - koulussa oli viihtyisää ja niin pois päin. Ja nyt ajattelin mukavan päivän päätteeksi vihdoinkin kirjoittaa jotain mun hostperheestä, sillä en ole sitä vieläkään tehnyt. Mitään kuvia mulla ei niistä kyllä ole, niin saatte itse kuvitella miltä he näyttävät, mutta yeah, here we go!

Mun hostperheeseen kuuluu siis mum ja dad. Pamela ja Geoff. He ovat viidenkympin paikkeilla, ja heillä ei ole mitään lemmikkejä - paitsi naapurin kissa Alfie, joka on vähän niinkuin koko naapuriston kissa! Arvatkaa kui vaikeeta oli tulla kotiin, ja Alfie oli ulkona sateessa ja vaan nauku ja käveli mun perässä kotiovelle ja halus, että päästäisin sen sisälle, mutta en voinut ): voi että!
Mun hostäiti on just semmonen tosi pirtee ja sillä on pilke silmäkulmassa niin sanotusti. Puhuu paljon ja nauraa kans, niin sen kaa on alusta asti ollut helppo tulla toimeen. Hänellä on myös kaksi aikuista tytärtä, jotka olen tavannut jo useamman kerran, ja heillä on molemmilla alle 2 vuoden ikäiset pojat :3 Mun hostisäkin on tosi sosiaalinen, ja ihan yyber musikaalinen! Se soittaa pubeissa aika useesti, ja täällä kotonakin ottaa usein kitaran syliin ja jammailee olohuoneessa (: Se anto kans ekalla viikolla mulle sen oman levyn, ja ne biisit on oikeesti hyviä. Semmosia rentoja trubaduuri-biisejä ja näin. Mun mielestä tosi siistii! :) Hänelläkin on kaksi tytärtä, joista oon tähän asti vaan tavannut toisen, ja hänen 13-vuotiaan tyttönsä. Tulee olee kiintoisaa nähdä, ketkä kaikki niistä tupsahtaa tänne jouluna! 
Mutta oon tosiaan tosi tyytyväinen tähän perheeseen ja oon niin helpottunut, ettei mulla oo ollut mitään perheongelmia. En osaa kuvitella, että tässä tulisikaan mitään ongelmia - tosi mukavia ja tullaan hyvin toimeen. Heillä on myös ollut tämmöisiä pitkäaikaisia vaihtareita jo aikasemminkin, niin heillä on kokemustakin - joten uskallan itkeekin niitten edessä, joka on ihan hyvä, koska oon itkiä. 

Olin kylppärissä, ja yhtäkkii kuulin hostisän vaan huutavan "Sanna! I left an ice cream in your room!" - tommoset pienet eleet tekee jotenkin iloiseksi, kun huomaa, että ne muistaa mut :)

Ja jätin tänä aamuna viestin mun hostäidille :D
Tämän lisäksi mun hostperhe ottaa myös lyhytaikaisia kielimatkailijoita sun muita. Kun mä tulin tänne melkein 6 viikkoa sitten, täällä oli kaksi ranskalaista tyttöä, jotka olivat mun kaa täällä ekan viikon aikana. Pari viikkoa sitten meillä oli yhden viikonlopun ajan kaksi slovakialaista tytsyä, ja nyt meillä on kolmen viikon ajan kaksi tyttöä Ranskasta. Mukavaa kun saa tavata ihmisiä muista maista, joita ei muuten tapaisi :) Vaikka kielimuuri kieltämättä on näitten kaikkien kanssa ollut haastavan suuri.

tiistai 24. syyskuuta 2013

The good and the bad

Antakaa mun eka vaan sanoa ASDFGHKÖLÖÄÄDAKGUIWEKLSKLKFD. Antakaa mun huutaa kaikki rakkaat, vahvat suomalaiset kirosanat yhteen ääneen ja pliis, saanko vetää itkupotkuraivat just tässä ja nyt?
- Tommoset oli fiilikset pari tuntia sitten, nyt oon tosin jo vähän rauhoittunut. Syyskuu on vain lopuillaan, ja niin myös tämän kuukauden budjetti (joka on tainnut mennä vähän ylikin. hups.) ja sitten multa vielä huijataan rahaa! Mulla on täällä siis liittymä, joka toimii top on systeemillä, ja kestää 30 päivää. Siihen sisältyy 300 min. puheaikaa, yli 3000 tekstaria ja rajaton internetti. Jee, hyvä diili! Noh, kävin sitten viime tiistaina lisäämässä 15 puntaa systeemiin, jotta saisin 30pv lisää tätä ihanaa systeemiä - ja hehkutin siinä sitten myyjällekin, että onpa ihana ja hyvä liittymä tämä! - ja hän sitten auttoi minua aktivoimaan sen. Tai niin mä ainakin luulin.
Lauantaina sain sitten tekstarin joka sanoi, että mulla on £5 jäljellä käytettävissä, ja olin ihan, että kukamitähäh!, ja tänään kävin sitten selvittelemässä asiaa. Noh, näköjään tämä myyjä ei ollutkaan aktivoinut sitä loppuun asti, vaan oli vaan lisänyt sen £15 -.- vaikka mä varmistin vielä liikkeestä lähtiessä, että "nyt on siis rajaton internetti ja kaikki käytössä taas 30pv?" ja tyyppi vaan nyökkäsi kivasti. Niin ei nyt kuitenkaan ollut, joten jouduin taas ostamaan saman liittymän uudestaan ja nyt lisättiin se raha sinne toisella tavalla, joten oon ihan varma, että se aktivoitui kunnolla ja kaikki on hyvin.
Siinä meni kuitenkin £15 roskiin periaatteessa, että kiitos siitä! Ehkä se oli inhimmillinen virhe, mut harmittaa kun ei tässä mikään miljonääri ole kukaan. Murr.

Noh, se siitä! Muuten on ollut mukava alkuviikko :) eilen skypettelin äidin kanssa, joka oli tosi kivaa! Ja koulussakin menee mukavasti. Kaikki tuntuu nyt just mukaavan normaalilta, ja nyt alkaa vihdoinkin tuntuu siltä, että kuuluu tänne. Kaikille tuleville vaihtareille voi sanoa sitä, että älkää heti luovuttako! Alku on aina vaikein. Nää ekat 5 viikkoa on ollut tosi antoisia, mutta myös vaikeita. Sopeutumiseen menee vaan vähän aikaa! Just eilen kattelin nimittäin vähän mun päiväkirjaa - kirjoitan nimittäin joka päivä siihen - ja huomasin, että alussa mulla oli mielialavaihteluita ihan hirveesti! Mä en edes muista sitä enää semmoisena! Aika kultaa muistot niin sanotusti.

Joten hyvin menee täällä, ja toivottavasti sinulla siellä. Jos on huono hetki, niin käy läpi alla olevat pingviini-vitsit mun pingviinisuklaista. Ne on just semmosia tyypillisiä "haha piste piste piste"-vitsejä.





sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Suomitytöt Edinpurkissa

Nyt on sitten taas saatu yksi viikko päätökseen ja voimia kerättyä seuraavaan. 14 koulupäivää syyslomaan - jaksaajaksaa!
Hyvin täällä kuitenkin menee, ja koulussakin sain mun ekasta hissan esseestä A:n! Oon jotenkin niin onnellinen siitä, vaikkei se mitenkään vaikuta mihinkään, kun mun suoritukset täällä ei kuitenkaan päde mun oikeessa koulussa Suomessa. Mut jee kuitenkin, hyvä vaan kun osaa pienistä asioista iloita! :D

Lauantaina olin sitten suomityttöjen (aka. Eliisa & Aino, joiden kanssa lensin Suomesta tänne) Edinburghissa viettämässä päivää. Satuttiin Eliisan kanssa jopa samaan bussiin, josta jouduttiin hyppäämään pois keskellä ei-mitään, koska koko North Bridge oli suljettu paraatin takia. 
18. syyskuuta 2014 Skotlanti aikoo nimittäin äänestää itsenäisyydestä, ja nyt nämä jotka kannattavat itsenäistymistä ovat aloittaneet kampaniointinsa oikein kunnolla.

Päästiin loppujen lopuksi kuitenkin turvallisesti Princes streetille ja kiertelemään kauppoja.  Primarkista tuli taas löydettyä yhtä sun toista - tärkeimpänä takki loppu vuodelle. Sen lisäksi löysin myös pingviini-onesien!! Pingviini on nimittäin mun lempieläin, joten en voinut vastustaa :D piti kyllä eka sovituskopissa miettiä pari kertaa, että miten mun mielenterveydelle on käymässä.
Oli kuitenkin tosi kiva päivä, ja oli nääääin kivaa puhella suomeksi taas koko päivä! Kaikki on vaan niin paljon helpompaa, eikä vähä väliä joudu keskeyttämään lausettaan, koska ei tiedä yhtä tärkeää sanaa. Onneksi en siis ole ainoa suomalainen tällä alueella, niin saan puhua omaa kieltä aina välillä :)


Turistinähtävyys, Eliisa & minä

Näillä on täällä myös pingviini-suklaata! Ja jokaisessa suklaajutussa on myös pingviini vitsi. Hehe.



perjantai 20. syyskuuta 2013

Beeslack Community High School

http://www.beeslack.info

Nyt kun täällä merien takana ollaan asusteltu mukavat kuukausi ja risat, niin olisi varmaan korkea aika kertoa koulusta! Mulla ei koulun sisä- taikka ulkopuolelta ole mitään kuvia, sillä puhelimet eivät periaatteessa ole edes sallittuja. Jos jota kuta kuitenkin kiinnostaa, niin yllä olevasta linkistä löytyy varmaan yksi jos toinenkin kuva. 

Meidän koulussa on siis suurinpiirtein 900 oppilasta, ikien 11 ja 18 välillä. 1st years, 2nd years, 3rd years, 4th years, 5th years & 6th years. 5th & 6th years, ovat molemmat senioireita, mutta 6th years on kuitenki vielä seniorisempi kuin 5th years, koska ollaan vuoden vanhempia. 
Koulun väri on musta, joka on hieman masentavaa. Koulupukuun kuuluu siis mustat housut tai hame, valkoinen kauluspaita ja jonkinlainen musta pitkähihainen, sekä mustat kengät. Koulupukuun kuuluu lisäksi kraka, joka on nuoremmilla musta, ruskeilla ja valkeilla raidoilla ja 6th yearseilla on musta, jossa lukee koulun nimi ja "Prefect". Tämän lisäksi 6th yearseilla on vielä oma bleiseri, joka on musta, ja siinä lukee koulun nimi. Siinä kannetaan myös meidän "prefect" pinssiä, sekä meidän tuvan pinssiä. 
Tämä prefect juttu on siis meidän koulussa semmoinen, että JOKAINEN 6th year, on prefect - eli meitä pitää kunnioittaa ja meidän pitää toimia esimerkkinä nuoremmille :) 
Tupia meillä on vuorostaan kolme, Livingstone (sininen), Stevenson (punainen) & Hoy (vihreä). Mä kuulun siis Hoy-taloon, ja vaikka taidetaankin olla viimeisinä pisteisiin liittyen tällä hetkellä, niin meillä on kuitenkin aika hyvä yhteishenki :D hence: vihreät sotamaalaukset 10km kävelyssä.


Koulussa mulla on 3 ainetta joita mä luen, ja ne on englanti, historia ja taide. En viitti alkaa selittämään koko Isobritannian koulusysteemiä, sillä en itsekään varmaan tajuu sitä ihan sata prosenttisesti, mutta pääasia on, että he kahtena viimeisenä vuotenaan koulussa kirjoittavat higher:eitä. Jos sä haluut opiskelemaan biologiaa yliopistoon, niin sun pitää opiskella higher biology ja suorittaa se, jne. Mulla on täällä higher history ja higher art & design, vaikkei sillä ookkaan mulle mitään merkitystä, koska mä en ehdi kirjoittaa mitään kokeita täällä. Tämän jälkeen, jos on suorittanut jo higherin jostain aineesta, niin voi seuraavaksi lukea advanced higher. Mulla on advanced higher English, koska ryhmä on pieni, ja opettajien mielestä olisi hyvä, jos päästäisiin puhumaan niin paljon kuin mahdollista, ja saamaan opettajalta nopeammin ja helpommin palautetta töistämme. Ja tykkään kyllä siitä ryhmästä, ja me kirjotetaan hirveesti, joten mä oon tosi tyytyväinen siihen :) historiakin on kivaa, mut taiteesta en tykkää kauheesti :/ tuntuu, että se taso on kauheen korkee ja ne opettajat odottaa multa kauheesti, vaikken mä ookkaan mikään mestaripiirtäjä. Noh, kyllä siitäkin selvitään!
Mulla oli myös koulun alussa liikuntaa, mutta kuullessani liikkaopen sanovan "ryhmä on tosi iso ja en tiiä mitä pitäisi tehdä..." niin mä kipaisin äkkiä vaihtamaan liikan köksään. Köksässä viihdyin noin 3 tuntia, mut se oli tosi stressaavaa ja opettaja ei ehtiny auttaa mua tarpeeks, ja kaikilla muilla oli pari paitsi mulla, niin päätin sitten häipyä sieltäkin. Täällä Skotlannissa oon siis ainakin oppinut sen, että mun ei tartte tehdä mitään, mikä ei tunnu kivalta - eli asioita jotka oikeasti ahistaa. Semmoisille asioille pitää aina tehdä jotain. (tää nyt ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö tekisi vaikka läksyjä vaan sen takia kun ei huvita :D tietty pitää tehä tylsiäkin asioita joskus, mut jos oikeesti ahistaa ja pahasti, niin no way!)

Koulupäivien pituudet vähän vaihtelee. Maanantai, tiistai ja torstai on samanlaiset, keskiviikolla on omat ajat ja samoin perjantailla. Laitan siitä järjestyksestä kuvan hieman alempana. Mun opiskelemien aineiden lisäksi mulla on tosin myös pari pakollista asiaa, joita me kaikki opiskellaan. Maanantaisin mulla on PSE (personal & social education) ja Mentoring. Valitettavasti täysin turhaa mulle. Viimeisenä vuotena nuo molemmat aineet on periaatteessa täysin samat - valmistautumista yliopistoon. #enoughsaid. Näitten lisäksi mulla on aika montakin kertaa viikossa Private Studies. Ne on siis tunteja, joitten aikana istutaan joko kirjastossa, ruokalassa, bistrossa tai 6th yearsien omassa tilassa, ja tehdään läksyjä tai projekteja - ja ellei niitä ole, jutellaan kavereitten kanssa. Näitten aikana ei siis saa lähteä kotiin, paitsi ensi viikosta lähtien saa valita 2 private studies, jotka haluaa suorittaa kotoisalla = eli saa lähteä kotiin. Itse aion käyttää sen silleen, että lähden maanantaisin lounasaikaan kotiin, yippiee!

Aikataulu (:
Eli tämmöistä arkea minulla! Koulu on siis oikein mukava :) Siellä on ymmärtääkseni myös koulun jälkeistä toimintaa, mutta tässä tulee tän koulun huono puoli - informaatio ei oikein pelaa. Eli en tiedä niistä yhtikäs mitään :D sinäänsä en myöskään tiedä, että jaksaisinko alkaa harrastamaan jotain, niin taidan joka tapauksessa vaan jättää väliin (:

Mut yes. Hyvää viikonloppua sinne! *mwah*


torstai 12. syyskuuta 2013

(ALMOST) 1 MONTH - VIDEO!



Eli ekaa videoa pukkaa! En viittinyt odottaa ensi viikkoon, kun en ollut varma, että missä välissä ehdin sen kuvata:) eli tässä nyt on! Jos on jotain erityistä mistä haluutte mun puhuvan seuraavassa videossa, pistäkää kommentteihin (: jos vaikka kysymyksiä tai vastaavaa!
Ja anteeksi muuten tönkösti leikatut kohdat - aina ei voi voittaa!

Homesickness

Taisi olla maanantaina kun tällä tytöllä oli koti-ikävää. Semmosta outoa koti-ikävää. Se ei ole semmosta, että "pakataanpa laukut ja lähdetään!", vaan semmosta "täällä on kivaa ja jännää, mut olis kivempaa jos vois kokee tän ilman et perhe ja kaverit on muualla, ja tää on niin outoa mä en kestä ää"
Siitä koti-ikävästä pääsee tosin enemmin tai myöhemmin yli, ja sitten on taas hyvä fiilis. Ja joka kerta sitä tulee vahvemmaksi ja itsenäisemmäksi - aye!

Viime maanantaina päätin sitten viimeinkin avata mun yhden kaveriporukan antaman läksiäislahjan. Istuin siinä sitten tovin lattialla itkien, nauraen ja syöden suklaata. Kuullostaapa jotenkin traagiselta! :D On ihana tietää kuitenkin, että kun mä täältä viikkojen päästä tulen kotiin, niin mulla on tuollaisia ihmisiä odottamassa + monia muita! Mä en koskaan ole yksin, koska mulla on mun elämässä ihmisiä jotka välittää ja joihin voin ottaa yhteyttä jos haluan, vaikka ei ollakaan samassa maassa ja vaikka välillämme onkin merta. Magical!
Itse paketti!

Kuppi!
....ja kupissa oli paperilappuja!

Haha! "Olet niinkuin Liam 1D:sta"


 PS.  Tänään meillä oli Charity walk, eli käveltiin 10km :D Maalattiin vihreellä poskille, koska meidän tuvan väri on vihreä :) HOOOYYYY!  + tänään illemmalla tulee vielä yksi yllätyspostaus (;


lauantai 7. syyskuuta 2013

This is Us in Ikea

Hiya!

Viikko meni niin, että heilahti ja nyt on vihdoinkin viikonlopun aika! Alotettiin viikonloppu käymällä leffassa Saran, Louisen ja uusien tuttavuuksien Claran ja Tanjan kanssa :) käytiin katsomassa 1D-elokuva, This is us - ja älä sinä siinä yritä sanoa, etteikö niitten musiikki olisi catchy! :D
Näin ne kans livenä viime toukokuussa Tukholmassa, ja nyt tuli kaikki ne fiilikset takas! Ah, se oli kyllä paras konsertti millä mä koskaan on ollut, ja niitä keikkoja on kyllä vuosien varrella kertyny ihan mukavan kokoinen nippu. Hyvä meininki ja hyvä seura (:
Harmittaa jätkien puolesta kuitenkin, kun ne ei saa melkein mitään rauhaa! Aina faneja ympärillä, ja kun yksi fani tulee -> twitter -> ja yhtäkkiä paikan päällä on pari sataa ihmistä. Joo, ne on tunnettuja ihmisiä ja saavat mukavan summan rahaa siitä, mut on se jotenkin hirveetä kuitenkin ): mä en koskaan jaksaisi!
milkshake!

Koulussa ei saa käyttää puhelinta, mutta kellojakaan ei ole melkein missään. Näin tuon kellon ekalla viikolla täällä, ja eilen päätin vihdoinkin ostaa sen!


Tänään käytiin vuorostaan Ikeassa Saran kanssa! On niin outoa huomata, miten lihapullat ja perunamuusi on yhtäkkiä niin lähellä sydäntä ja oli ihan "ÄÄÄÄÄÄ!!!!" olo kun löysi puolukkamehua, jossa oli sisällysluettelo ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi. Tykkään olla täällä, mutta koti on aina koti.



"Sanna, it has all of your languages!" - Sara

Ja Sara löysi tanskalaista leipää :)